Огнище на КОВИД -19 е регистрирано в предприятие в Севлиево

0
До момента са установени 23 -ма заболели,  14 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 52 -ма са с гриподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 10 нямат оплаквания
До момента са установени 23 -ма заболели, 14 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 52 -ма са с гриподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 10 нямат оплаквания

Огнище на КОВИД-19 е регистрирано в промишлено предприятие в Севлиево

 До момента са установени 23 -ма заболели, съобщават от Регионалната здравна инспекция, предава БТА. 15 от тях са регистрирани за последните три дни, в които статистиката за общините в Габровска област сочи, че са потвърдени общо 76 случая на КОВИД -19. Най-много от тях - 38, са в Севлиево.

От новорегистрираните, 14 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 52 -ма са с гриподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 10 нямат оплаквания.

За навременното диагностициране на пациенти на Областната болница в Габрово, както и на персонала, лечебното заведение вече разполага с цялостно оборудвана PCR-лаборатория. Тя ще се използва за нуждите на цялата област и за назначените от РЗИ изследвания. Средствата за апаратурата, в размер на 78 хил. 386 лева, са предоставени от Министерството на здравеопазването. Парите за ремонт и обзавеждане на помещението, както и стартовият комплект тестове са осигурени от фирма "Идеал Стандарт - Видима" и Община Габрово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари