Испански ветеран повали Григор на старта в Индиън Уелс

0
Григор Димитров приключи с участието си на турнира
Григор Димитров приключи с участието си на турнира

Григор Димитров приключи с участието си на турнира в Индиън Уелс.

Той бе победен от 34-годишният испанец Фернандо Вердаско със 7:6(4), 4:6, 6:3 още в първия си мач в надпреварата на сингъл.

Поставеният под номер 3 в схемата на надпреварата българин пропусна първия кръг, а препятствието във втория се оказа непреодолимо. Така Вердаско изравни баланса в мачовете помежду им на 2:2. 39-ият в световната ранглиста ще играе в следващата фаза с Тейлър Фриц, който се справи с Андрей Рубльов.

Първият пробив в мача беше на сметката на българина. Той поведе с 3:1, но по-опитният Вердаско веднага върна услугата. Така се стигна до равенство и тайбрек в откриващия сет. В него бяха направени цели 5 минипробива, а испанецът се оказа по-съобразителен и се възползва от първата възможност да поведе в мача.

Димитров отговори светкавично в пробив още в първия гейм на втората част. Той затвърди с втори за 3:0, а Вердаско успя да се задържи, след като върна единия за 3:2. Българинът обаче не изпусна водачеството и изравни резултата в сетовете след 6:4.

Решителната трета част започна оспорвано, а двамата тенисисти подхождаха предпазливо, така че пробиви в началото липсваха. Равенството владееше до осмия гейм, когато Вердаско показа по-стабилна игра и взе подаването на Григор. След бърз следващ гейм испанецът вдигна победоносно ръце и вече мисли за третия кръг на надпреварата.

Димитров, който никога не е преодолявал втори кръг в Индиън Уелс, ще се подготвя за следващия си турнир - в Маями. Надпреварата започва на 21 март.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари