Григор Димитров продължава напред на турнира в Индиън Уелс

2
Българинът постигна чиста победа в два сета над френския представител Адриен Манарино
Българинът постигна чиста победа в два сета над френския представител Адриен Манарино

Българинът постигна чиста победа в два сета над френския представител Адриен Манарино

Българската тенис-звезда Григор Димитров постигна чиста победа в два сета над френския представител Адриен Манарино с 6:3, 6:3 и се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ). Димитров проби подаването на противника си общо три пъти в мача и за 81 минути игра минава в следващата фаза, информира БТА.

Роденият в Хасково състезател, който е и номер 13 в схемата на турнира, ще играе за място на четвъртфинал срещу руснака Даниил Медведев, поставен под номер 4. Руският състезател имаше малки колебания в срещата, но все пак се справи със Себастиан Корда (САЩ, номер 29) с 6:4, 5:7, 6:3. Медведев е финалист в този турнир от 2021-а година – втората в пандемия с коронавирус.

Манарино се очертава като доста удобен противник за Димитров, тъй като българинът постигна днес пета победа в пет срещи по между им. В първия сет се игра точно 37 минути, а Димитров взе аванс за 3:1 с пробив.

След това той беше изправен пред подобен развой два пъти в частта. Роденият в Хасково тенисист обаче отрази в шестия гейм брейк-пойнта, както го направи и в деветия, когато допусна на два пъти изоставане в разиграването. В крайна сметка обаче първата точка за сета беше реализирана.

Във втория сет Манарино опита да притисне Григор Димитров, като срещата вървеше равностойно до 2:2 гейма. Но Димитров започна да сервира много по-уверено, което предизвика и няколко грешки от страна на французина. Решаващ в тази част се оказа петия гейм, в който първата ракета на България имаше четири точки за пробив и в крайна сметка измъкна предимство с двойна грешка на опонента си. Веднага след това той затвърди аванса си с гейм на нула.

В седмата част от втория сет Манарино опита да върне пробива и евентуално да изравни, като това беше и последната му възможност да остане в срещата. Но явно нервност и силата на българина станаха причина тази част да тръгне 0:40. В крайна сметка той обърна от 0:40 и си заслужи намаляване на изоставането на 4:3. До края Григор Димитров доминираше, а в деветия гейм набързо си осигури три брейк-бола, затворил мача за час и 21 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари