Испания обяви пълна блокада

4
Забрани да се излиза, ако не е наложително
Забрани да се излиза, ако не е наложително Снимка: David Ramos/Getty Images

Испанското правителство забрани всички придвижвания на гражданите, които не са крайно необходими. Жителите ще могат да ходят на работа и за покупки, но това изчерпва основните изключения.

Тези решения прие правителството на извънредно заседание, предадоха вестниците "Ел паис" и "Ел мундо", цитирани от Дневник.

Това стана в деня след като премиерът Педро Санчес обяви, че извънредно положение ще бъде въведено в страната, първата голяма европейска, поискала тази мярка, за да се справи с хилядите случаи на коронавирус от последните дни.

Заразените вече са над 5500, смъртните случаи - 136, и така Испания е втората най-засегната европейска страна след Италия, която преди няколко дни стана и първата, поставена под цялостна блокада. Над 3000 от заболелите са в Мадрид, където местните власти вече наредиха редица други обекти да бъдат затворени.

Според решението на правителството властите ще могат да претърсват вещите, автомобилите и друго имущество на гражданите, за да се уверят, че те спазват наложените забрани за придвижване. Новите разпоредби ще са в сили от понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари