Финландия отцепи Хелзинки от останалата част от страната

1
Обявена е триседмична блокада на града
Обявена е триседмична блокада на града

Полицията и армията отцепиха пътищата на столицата Хелзинки към останалата част от страната, докато парламентът на Финландия одобри плана за налагане на блокадата на коронавирус в столицата около полунощ, предаде "Ройтерс", цитирана от News.bg.

Правителството на Финландия реши в сряда да обяви триседмична блокада на региона около Хелзинки, епицентъра на коронавирусната епидемия във Финландия, за да предотврати разпространението на вируса на други места в страната.

Но решението се нуждаеше от одобрението на парламента, което той даде единодушно късно в петък.

Мерките са до 19 април.

До петък властите са регистрирали седем смъртни случая и 1025 случаи на COVID-19 във Финландия, повечето от които в столицата.

Миналата седмица Финландия ограничи движението през границите, забрани публичните срещи на повече от 10 души, затвори училищата за повечето ученици и призова хората да останат у дома колкото е възможно повече.

По-рано в петък правителството реши да въведе по-строг контрол и правила за карантина от 14 дни за жителите, които се завръщат от чужбина.

Поради епидемията от коронавирус Финландия също временно ще спре своите операции в Ирак, където около 80 финландски войници са участвали в международни усилия за борба с тероризма, като са обучавали кюрдски войски на пешмерга, съобщи финландската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари