Йордановден идва със северняк

0
Тази сутрин в Русе заваля сняг
Тази сутрин в Русе заваля сняг Снимка: Dunavmost / Архив

Тази сутрин в Русе заваля сняг.

В 7:30 часа тази сутрин температурата на въздуха във Русе е 0°, които се усещат като -3° 

Днес с умерен и силен вятър от север-североизток застудяването ще продължи. Ще бъде предимно облачно, в планинските райони и на места в източната половина от страната със слаби превалявания от сняг, по крайбрежието на морето – предимно от дъжд. Условия за по-значителни снеговалежи и навявания ще има в Централния Предбалкан. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над крайните западни райони.

Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, но заради вятъра, но ще ги усещаме значително по-ниски заради силния северняк, който по традиция превръща Йордановден в един от най-мразовитите дни в годината.

В планините ще е облачно и ветровито, с предимно слаби превалявания от сняг. По-значителни ще са снеговалежите на места в Стара планина. Има условия за снегонавявания. Вятърът ще е силен от североизток. Температурите ще се понижават и към 14 ч. на височина 1200 ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен, на моменти и бурен север-североизточен вятър. На места ще има превалявания от дъжд, в крайните южни райони ще са по-интензивни и обилни. За кратко дъждът ще се примесва със сняг. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, в крайните южни райони ще е много силно – до 6 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари