Илиян е издирван в три града преди убийството на Вероника

0
Преди да нападне момичето, рецидивистът трябвало да влезе в затвора заради присъда
Преди да нападне момичето, рецидивистът трябвало да влезе в затвора заради присъда

Полицейски агенти в продължение на два дни са търсили в три града Илиян Здравков, който уби на 28 февруари студентката Вероника във Велико Търново, разкри източник от разследването.

Преди да нападне момичето, рецидивистът трябвало да влезе в затвора заради присъда, влязла в сила на 29 януари. Опитът да бъде открит и заведен зад решетките от Съдебната охрана на Министерството на правосъдието бил безуспешен, пише "Труд". Затова на 25 февруари в търсенето му се включили и издирвачи от МВР.

Те започнали да проучват къде са близките и приятелите му, какви наклонности има, какви места посещава. По адресна регистрация той се водел в Полски Тръмбеш. Оказало се, че отдавна не се е мяркал там. Получена била информация, че пребивава в Бяла, Русенско. Но и там нямало следа от него. Посетили и Стражица, където бил адресно регистриран брат му. След убийството Здравков бе заловен в горнооряховското село Първомайци.

"По време на следствения експеримент в сряда бяха изяснени всички детайли около убийството. Това, с което разполагахме от показанията при разпитите на задържания, напълно съвпадна при разиграването на престъплението”, каза прокурор Цани Попов.

Разследващите престъплението отрекоха, че Здравков е извършил общо три убийства, както писаха някои медии по сведение на анонимен русенски полицай. Бившият шеф на служба “Полиция” в Русе Тодор Трифонов уточни, че името на Здравков се свързва погрешно с разкритите убийства на няколко възрастни жени в региона през 1993 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари