Хората в „Касева чешма” сами плащат за нова настилка на улица

1
Ето какво им причини пороят преди месец, а няма да получат обезщетение
Ето какво им причини пороят преди месец, а няма да получат обезщетение Видео: БНТ

Месец след наводнението във вилната зона „Касева чешма” край Русе хората все още не са преодолели щетите от опустошителния порой.

Част от тях сами са отстранили пораженията в дворовете си и са изхвърлили тонове пръст и кал, влачени от водата. Никой обаче не е получил и лев обезщетение, тъй като имотите им не са имали застраховки.

Владимир Даскалов разказва, че пороят преди месец му е отнесъл цяло ремарке с пясък, което е държал на склад пред къщата си. Водата минала по улицата, влачейки бетонни парчета, дървета и всичко, което е срещнала по пътя. Вълната от 50 сантиметра навлязла в гаража му и го наводнила. Казва, че сравнително бързо успял да отстрани пораженията.

Владимир Даскалов
„Тука ни водят полу градска история, полу земеделска. Тъй че няма кой да дойде.”

Хората по улица „Свети Валентин”, която е в най-ниската част от вилната зона, казват, че причината за наводненията е в това, че от стръмните склонове на местността се стича вода.

Владимир Даскалов
Горе частните кооперации, които сеят блокове там изораха - имаше ров между пътя и нивата. Този ров го изравниха и сеят в него. Така че от оня голям наклон в нивите се стича огромно количество вода, която нанася щетите тука при нас.”

Хората се надяват през август да няма поройни дъждове. В противен случай и малкото останал трошен камък по улицата им също ще замине. Те се канят, ако до септември не бъде положен фрезования асфалт, сами да съберат пари за нова настилка.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари