Хаджигенов: Първа задача на новия парламент е смяната на главния прокурор

0
"Мястото на прокуратурата не е в съдебната власт, върху тях трябва да има граждански контрол, всякакъв контрол, за да бъде независима институция", категоричен бе Николай Хаджигенов
"Мястото на прокуратурата не е в съдебната власт, върху тях трябва да има граждански контрол, всякакъв контрол, за да бъде независима институция", категоричен бе Николай Хаджигенов Видео: NOVA NEWS

"На Бойко Борисов постоянно му се случват разни неща, поръчват го, подслушват го. Но ако МВР намери доказателства за престъпна дейност, той трябва да бъде задържан"

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Николай Хаджигенов, кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!".

Според него интелектуалното ниво в ГЕРБ не е много високо, за да излизат с подобни информации за имотите на Бойко Рашков.

Юристът смята, че първата задача на новия парламент трябва да бъде правосъдието, а главният прокурор да бъде сменен. Той очаква подкрепа за тази цел от системни партии като БСП и ДПС, които да решат, че това е в полза и интерес на обществото.

"Мястото на прокуратурата не е в съдебната власт, върху тях трябва да има граждански контрол, всякакъв контрол, за да бъде независима институция", категоричен бе Николай Хаджигенов.

Той е убеден, че промените, които са нужни, не изискват нова Конституция, за тях трябва обикновено Народно събрание.

Кандидатът за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" е категоричен, че най-важен в държавата трябва да е парламентът, не Министерски съвет, което е било обърнато през последните години.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари