Грипната ваканция продължава в София, Русе, Ловеч, Стара Загора и Ямбол

1
Красимир Вълчев издаде заповеди за удължаване на ваканцията за учениците, която бе обявена във връзка с нарасналия брой на заболели от сезонен грип и остри респираторни заболявания
Красимир Вълчев издаде заповеди за удължаване на ваканцията за учениците, която бе обявена във връзка с нарасналия брой на заболели от сезонен грип и остри респираторни заболявания

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповеди за удължаване на ваканцията за учениците, която бе обявена във връзка с нарасналия брой на заболели от сезонен грип и остри респираторни заболявания.

Това важи за София - град и в областите - Ловеч, Русе, Стара Загора и Ямбол.

Учебните занятия за учениците в тези населени места ще бъдат възобновени на 16 март, понеделник, съобщи пресцентърът на МОН.

Със заповед на министъра на здравеопазването до 15 март в областите Плевен и Габрово няма учебни занятия и извънкласни занимания в училища, детски градини, университети и в други обучителни организации.

По решение на кметовете на общини за същия период няма да учат в: област Пловдив, в Бургас /1 община/, Монтана /1 община/, Пазарджик /1 община/, Силистра /5 общини/, Сливен /2 общини/, Софийска област /4 общини/, Шумен /3 общини/.

Училищата от областите Враца и Перник ще бъдат отворени от вторник, 17 март. Тогава ще бъдат на училище и учениците от три общини от област Варна, които по решение на кметовете, няма да учат.В училищата, където ще има занятия от днес, 12 март, четвъртък, ще има засилени мерки за дезинфекция в образователните институции. За целта е създадена организация за осигуряване на необходимите почистващи препарати и дезинфектанти в училищата и детските градини.

Остава ограничението на пътуванията и организирането на масови събития с участието на ученици и преподаватели, информират от МОН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари