"Гражданското правителство на Македония" призова да се спре договорът с окупаторите от България

0
Съобщението, което е адресирано до македонския народ, носи заглавието "Договори за приятелство с окупатори"
Съобщението, което е адресирано до македонския народ, носи заглавието "Договори за приятелство с окупатори"

Т. нар. "Гражданско правителство на Македония" призова в нарочен апел да се спре капитулантския договор с България, предава близкото до ръководството на ВМРО-ДПМНЕ електронно издание "Република".

Съобщението, което е адресирано до македонския народ, носи заглавието "Договори за приятелство с окупатори" и в него се твърди, че "министърът Никола Димитров е получил готов, капитулантски за Македония, договор и има право само да го подпише". Според тази досега неизвестна организация "по същия начин Зоран Заев е получил и т. нар. Тиранска платформа, за да я подпише без каквото и да е право на възражение".

В съобщението се казва още, че договорът с България, за който министрите на външните работи съобщиха, че са постигнали база за компромис, е бил готов още на 3 юли и е бил представен в българския парламент. Според този договор България няма да признае нито македонския език, нито македонската нация, нито македонското малцинство, като за сметка на това т.нар. българско малцинство в Македония ще получи пълна културна автономия със свои театри, училища и просветни центрове. При това македонската държава се задължава да празнува заедно с България общи празници според нуждите на българските държавни интереси, както и да издига български паметници.

Според т. нар. "Гражданско правителство на Македония" подобен договор се подготвя да бъде подписан и с Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари