Говорителят на Кремъл: Страните, изгонили руски дипломати, ще отговарят самостоятелно

5
Посолствата на тези страни в Москва ще попаднат под нашите неизбежни реципрочни мерки, заяви Мария Захарова
Посолствата на тези страни в Москва ще попаднат под нашите неизбежни реципрочни мерки, заяви Мария Захарова

Руското посолство в София разпространи коментара на говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова за режисираните от САЩ изгонвания на руски дипломати:

"Публикуваното от говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс съобщение до медиите, в което той откровено злорадства във връзка с изгонване на руски дипломати от редица европейски страни, добре отразява реалния характер на отношенията на САЩ със сателитите им.

Сигурно, някой се чувства неловко от участието в този режисиран от американците спектакъл, а някой наопаки се стреми да заслужи похвала. Ще им се наложи обаче да отговарят самостоятелно за действията си, при това двустранните отношения с Русия ще бъдат пренесени в жертва, а посолствата на тези страни в Москва ще попаднат под нашите неизбежни реципрочни мерки.

Всичко случващото се, разбира се, не е нещо ново. Вашингтон не се съобразява нито със съюзници, нито с онези, които по тази или онази причина се оказват под американско влияние, иска покорност и отказ от претенции на самостоятелност и суверенитет. В това е същината на прословутата "западна солидарност", когато водещият лесно жертва последователите си, използвайки ги като пионки в геополитическата игра."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Позната история ...
    Съюзи се създават и се развалят между държавите от памтивека. Политиката е такава, като например, когато България след 1941 г. до 9 септември 1944 г. е във военен съюз с Хитлеристка Германия и други държави от Оста участвали във Втората световна война. На 5 септември СССР обявява война на България, чието българско правителството се обръща срещу Германия и сключва примирие със Съюзниците от Антихитлеристката коалиция.
  • 1
    8
    Mira
    Митрофановна каза истината. Българския народ обича Русия, но престъпното ни и марионетното правителството ни е обесило на врата Америка, като воденичен камък и ни тегли към дъното.
  • 6
    7
    до 6
    Да оставаш с впечатлението, че ЕС и САЩ са в състояние да направят нещо? :) Заради собствените си санкции си таковаха мамата на икономиката - инфлацията хвърчи нагоре, лихвите също, индустрията спира, народите негодуват. Ей на, Байсефт вчера е прекратил работата като е пуснал работниците в неплатена отпуска, оправдавайки се с действията на правителството. Асане, много ли ти плащат да ги пишеш тези или си изключително тъп?
  • -9
    6
    ЗАКРИВАЙ
    Путин - освободителя на Украйна! Освобождава я от украинци обаче, използвайки даже чеченските алахакбаровци. Троловете и облъчените само повтарят, че то имало причина за военната инвазия в независима съседна държава. Не била виновна Русия и Путин...украинците, американците и европейците били виновни... Прави сте! Виновни са, че не действаха по-твърдо още след инвазията на Крим.
  • 10
    5
    до 3
    Асане, а Херо ханъм да ти я оставим ли? Защото тя изобщо, ама изобщо не командва пишлеметата от Харвард. Виж, Митрофанова не ти е виновна, че си тъп и без достойнство и си избрал някакви бърборковци да те водят към пропастта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари