Гответе се за нови магнитни бури до края на лятото

0
„Наблюдението на магнитното поле тази седмица показа активен период, който започна в началото на седмицата", разкри проф. Петя Трифонова от БАН
„Наблюдението на магнитното поле тази седмица показа активен период, който започна в началото на седмицата", разкри проф. Петя Трифонова от БАН Видео: NOVA

Очакват ли ни магнитни бури до края на лятото и каква ще бъде тяхната сила?

Коментар по тази тема за „Събуди се” по NOVA  направи проф. Петя Трифонова от БАН.

„Наблюдението на магнитното поле тази седмица показа активен период, който започна в началото на седмицата. На Земята се формира магнитна буря, която за щастие на територията на страната достигна само нива на смущение”, каза тя.

По думите й Земята постоянно се развива и променя, а нашата задача е да се адаптираме към тези промени. „В момента сме в нов слънчев цикъл, който ще продължи 11 години. Неговият пик ще бъде през 2025-2026 г. Тогава очакваме активността на Слънцето да е максимално силна и ние да усетим промените”, посочи Трифонова.

„Трудно е да се правят дългосрочни прогнози, но очакваме около 17 август срещу Земята да застане геофективна орбита активен регион на Слънцето, от който съответно има възможност да има повишена активност и смутено магнитно поле”, коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари