Горяха два комбайна в Русенско

13
И двата са се запалили по време на жътва на слънчоглед /Снимката е илюстративна/
И двата са се запалили по време на жътва на слънчоглед /Снимката е илюстративна/

През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 8 сигнала за произшествия

Вчера сутринта в 09:30 часа е извършена проверка по сигнал за пушек в района на разклона за кв. Долапите. На място е установено, че в двор на фирма за мрамор и гранит се извършват ремонтни дейности на сграда и това е била причината за излизащия прах.

За времето от 11:23 до 14:25 часа служители от  РСПБЗН-Две могили са изпратени по сигнал за запалени сухи треви и храсти в близост до гора в землището на с. Кошов. Пожарът е локализиран и ликвидиран, преди да навлезе в гората. Гасенето е извършено с ранцеви пожарогасители и тупалки, като е организирана и гасаческа група от доброволци от кмета на с. Кошов.

В 13:11 часа екипи от РСПБЗН-Ветово с два автомобила са пратени на пожар в сухи треви и храсти в гр. Глоджево, м. „Юг Ясак“. Запалването е било възникнало в трудно достъпна местност, но огнеборците са успели да локализират и изгасят пламъците.

В следобедните часове вчера пожарникарите са реагирали на два сигнала за запалвания в комбайни. 

В 15:48 часа служители от РСПБЗН-Ветово са реагирали на такъв сигнал за инцидент в землището на с. Писанец, местност „Ветовски път“. На място огнеборците са заварили тлеене и излизащ дим в долната част на комбайна. Изяснено е, че по време на жътва на слънчоглед, вероятно се е натрупал прах и отпадък, който се е самозапалил. До идването на служителите комбайнерите са извършили първоначални действия, ползвайки няколко пожарогасителя.

Другият сигнал е подаден в 16:24 часа, този път за местност  „Юджака“ по пътя за с. Семерджиево. Ситуацията, която служителите от РСПБЗН-Ветово са заварили е била подобна, като водачът на въпросния комбайн, когато е забелязал да излиза дим е успял да изкара машината извън слънчогледовата нива, на безопасно място. Екипите са работили на място до към 18 часа.

Останалите произшествия, на които са реагирали дежурните екипи, са били пожари в сухи треви и храсти, възникнали в Русе, Сливо поле и Тетово, при които не са нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари