Горещите точки за събиране на гейовете това лято

0

Тази статия е за морето и още нещо. В цял свят има летни курортни дестинации, които привличат като магнити хората с обратна сексуална ориентация.

В съседна Гърция например това са островите Миконос и Лесбос - последният очевидно заради името и историята си е сборна точка на почитателките на поетесата Сафо.

Къде са местата, на които гей културата си дава срещи по нашето Черноморие? Постарахме се да отговорим на този въпрос с прагматична цел - да ориентираме заинтересованите и да предпазим останалите от изпадане в неловки ситуации, пише вестник "Труд".

Адамовият плаж е явката в Бургас

Известният търновски художник и зевзек Кольо Тихолов разказва следната история:

„Пристигаме с жената с влака в Бургас. В градинката на гарата тя вижда обществена тоалетна и ми казва: „Трябва да се отбия, подръж, моля те, дамската ми чанта.“ Вземам аз чантата, премятам дългата дръжка през рамо и се шляя около сградата. В един момент отзад ме наближи мъж, палаво ме шляпна по дупето и ме подкани с намигване: „Хайде да ходим, мило...“ Откъде да знам, че въпросната тоалетна бургазлии наричат „Мъжка среща“ и е сборно място на ляво ориентираните.“

Преди години явка на обратните освен „Мъжка среща“ е била градската тоалетна на площад "Тройката". Тя обаче вече е архаизъм, тъй като е на много централно място и там често патрулират полицаи, които бдят за просяци и други противообществени прояви.

По принцип гей обществото в Бургас не обича показността. Обратните старателно прикриват ориентацията си и държат да останат анонимни. Затова в града днес няма известни заведения, за които се знае, че там се събират "онези, дето са на другия бряг".

При социализма нещата бяха още по-строги и хомосексуалните бяха преследвани от закона. Стари бургазлии още помнят най-прочутия гей от онова време с прякор Евата. Той демонстративно въртеше задни части и развяваше дълга коса по улиците около гарата.

Често патрулката се изравняваше с него на бавен ход, а милиционерите го закачаха:

- Ева, какво правиш?

- Проституирам, както виждате - отвръщаше невъзмутимо той, защото знаеше, че е изписал всички възможни обяснения в участъка и вече не представлява интерес.

Евата разказваше често истории с чувство за хумор и самоирония:

Пътувам аз от София за Бургас с влака. В купето сме „смесена“ компания - трима мъже и аз, чудничко... И откъде се намери една тъпа к...ва, качи се в Стара Загора и развали работата.

Навремето заведението "Спартакус", което се пръкна в зората на демокрацията, през 1993 г., отвори врати в ромския квартал "Комлука", набутано в някакви бивши складове. Като знак за това, че противно на очакванията, гейовете не виреят край морето, беше и фактът, че "Спартакус" хлопна кепенци само след няколко месеца.

Въпреки свенливостта им те все пак имат четири безотказни явки. Първата е в района на бившия "Адамов плаж" край Солниците. Там обикновено всички се пекат както ги е майка родила и има възможност не само за воайорство, а и за избор на нов партньор - по физическите данни, естествено, които точно на това място са в пълния си блясък.

Третото и четвъртото място, където се срещат "по-ниските чинове" на гейовете са две градинки - тази край гарата и край Старата поща. Там те често се уговарят директно за секс по квартири.

Самотни мъже със странно светещи погледи се забелязват понякога и по пейките в Морската градина.

Последната нашумяла история, но с травестит, хвърли в потрес моряшките среди на Бургас. Матрос, дошъл отдалече, правил секс с красива бургазлийка. Влюбил се и започнал да я търси. Тъй като не я открил, решил да играе вабанк. Отишъл в полицията, описал красавицата като изключителна жена, но се оплакал, че го е обрала - нещо, което било самата истина. Полицаите веднага схванали за кого говори и доколкото може тактично му обяснили, че става дума за известен местен... травестит.

През лятото гейове тузари пристигат на морето и обикалят скъпите заведения в курортите, ходят и на концерти на любимите си изпълнители, изобилстващи през този сезон.

В града се говори и за едно заведение, като за топло гнезденце на влюбени мъжаги. То също е останало в миналото, но не е ясно дали там са си давали срещи само хора с обратни наклонности. Така или иначе заведението просъществувало едва година и било затворено, след като на няколко пъти ченгетата от Първо РУП развалили рахата на посетителите му след сигнали на възмутени бургазлии.

Но частен клуб в центъра на града все пак работи и в него се събират само вътрешни хора. Гей общността през лятото се обогатява и с чужденци. "Вървят, вървят и дават ляв мигач. Свиват към клуба и без много шум влизат вътре. В крайна сметка не дразнят никого, да правят каквото си щат", разкри комшия.

След Елза Парини във Варна е скука

Варна остана с единствения гей клуб въпреки славата си преди години с първото и уникално заведение, известно в цялата страна - микс клуб "Александър" на пъпа на града. Little Angels отвори врати официално миналия петък за шести сезон след известно прекъсване. Тематичният клуб се намира на старото си място в китната розова къща с много цветя на балкона, строена точно през 1930 г., забележима отдалеч на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Бенковски".

Единствената реклама за възкръсване на култовото място може да се открие само във фейсбук и звучи любопитно . Изминаха 5 сезона и 1825 серии от Нощите в Little Angels, а равносметката е - 12 775 часа качествена музика, 391 счупени чаши, 14 акта (3 неплатени), 1521 афтъра, 18 откраднати и 34 изгорели крушки", 765 пакета салфетки, 96 залепени дъвки и 4 лекета, които не се знае от какво са, и доста бели петна, 18 250 метра тоалетна хартия, 4 счупени тоалетни чинии, 24 изкривени токчета, 112 скандала, 67 места, изгорени от цигари, 157 сигурни изневери и 13 непотвърдени, 9 счупени брави, 1 счупено огледало и безброй бутилки и паметни моменти и емоции (точка) Очаквайте новия 6 сезон през юли, скоро нови 365 серии, пише на страницата. На откриването е имало истинско стълпотворение с чакащи хора пред заведението, казва собственикът Ангел Цветков, на чието име е кръстено. Сред ВИП гостите е била и известната Елза Парини, този път без сценично участие, но отново душа на пъстрата компания, която осъмнала до сутринта. Клубът е обновен със суперклиматизация, дискретни сепарета, отделени със завеси в ментово зелено - хитът това лято, а общият дизайн е решен в свежи и изчистени тонове, които неоновото осветление прави още по-искрящи и вълнуващи. Дискриминацията остава извън "Малките ангели", вътре влизат любовта, забавата, парти настроението и свободата - това е мотото на нощите в клуба. В заведението идват различни хора - млади момичета, които бягат от мъжката агресия в останалите дискотеки, известни личности, дори и политици, казва собственикът, но не издава никакви имена. Чужденци от Златни пясъци вече са научили за заведението и пристигат с таксита. Известно е отпреди и на софиянци, както и на други сънародници от страната, които го предпочитат в летните жеги дори пред крайбрежните кръчми и клубове.

Посетителите не са снобари,за да оглеждат кой с какви дрехи е докаран, каква кола кара или с какъв модерен телефон някой например иска да се фука, добавя той. В Little Angels се слуша всякаква музика - от чалга до хаус, дори и любимите хитове на Лили Иванова. Всички са толерантни към чуждите предпочитания и вкусове, важното е купонът да тече. Персоналът е от млади хора - диджей, хостеса, сервитьори, бармани и усмихнат гард, а не мутра. Въпреки забавната реклама с ретроспекция за миналото на клуба скандали и сбивания няма, а заведението има само три акта от органите на реда, при това платени, уточнява Ангел. Той е известен от славното минало на микс "Александър", когато е бил негов управител, а звездата на всички партита беше тогава Елза Парини. Всички помнят закачките й с коктейли в чаши във формата на фалоси, безбройните шоу програми, модни спектакли, конкурси за красота и партита, за които се носеха легенди чак извън границите на страната. По това време гости и изпълнители в култовото заведения бяха Глория, Виктор Калев, Димитър Рачков, Краси Радков, имаше собствена програма с по десет танцьори и танцьорки, връща лентата назад Парини.

Но най-популярният водещ в женски дрехи замина за София и гей животът във Варна поизбледня. На мястото на "Александър" се появи за малко край морето столичният ID, който после отмъкна Елза Парини за голямата сцена. Още при силната конкуренция на ID в града Ангел прави своя клуб Little Angels, а след петте му сезона и клуб "Порно" на централната улица "Мусала", но го затвори наскоро заради високите наеми. Да се оцелее на този пазар, сега е страшно, признава младият мъж, който, за да балансира в бизнеса, държи и няколко обекта за продажба на вестници и цигари. Заради високите наеми няма вече клубове за разкрепостени нито по крайбрежната алея на плажа, нито в Златните и останалите курорти край Варна, казват запознати. Според тях гейове се събират на партита в частни вили и басейни. Местните помнят, че още в младежките им години е имало зимно и лятно заведение "Оскар Уайлд" за транссексуални с шоу на травестити, но вече те масово се изнесли в чужбина, където им плащат далеч по-добре.

Елза Парини се вихри това лято в Обзор, а по море прави всяка събота яхтшоу на борда на красивата водна лимузина "Месалина", чиято кръстница още по-времето на предишния й собственик от Варна беше звездата Аня Пенчева. Партитата събират по 30-40 души, освободени от всякакви задръжки, които по няколко часа танцуват, пият, обичат се, гмуркат се и много се забавляват. Елза Парини със своята приятелка - варненската Памела Андерсън, която бие холивудката с 11 см по-голяма гръдна обиколка - Анита Мейзер, са били специални гости на партито по случай рождения ден на модерно заведение в Обзор. В шоуто са участвали рапърът 100 кила, Невена Воденичарска, която в компанията на Ася Капчикова (Мис Плеймейт 2015) и хореографа Иво Кръстев представили тематично еротично шоу "Аве Цезар", пресъздаващо разгулния живот в Древен Рим. Специалната изненада е било истинско бразилско шоу от 6 суперекзотични танцьори от Рио (три момчета и три момичета).

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари