Арестуваха софиянец за събиране на „такса спокойствие“ по Южното Черноморие

2
Мъжът обещавал търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки
Мъжът обещавал търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки Снимка: Dunavmost / Архив

Мъжът обещавал търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки

66 годишен софиянец, упълномощено лице във фирма - представител на защитени търговски марки за територията на България, бе задържан в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас.

Същият в началото на активния сезон през 2022 г. събирал „такса спокойствие“ от търговски обекти по Южното Черноморие, предлагащи дрехи и аксесоари с неустановен произход, като обещавал търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки. И през този сезон 66 годишния софиянец решил да приложи изпитаната схема, като взел сумата от 1 500 лв. от търговски обект в Обзор, стопанисван от 37 годишна жена, на която обещал да не упражнява правата си, като представител на защитените търговски марки.

Жената алармирала за случая служителите на отдел „Икономическа полиция”, които съвместно с колегите си от ОДМВР – Варна спрели за проверка и личен обиск 66 годишния софиянец. В него е намерена дадената парична сума, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за вземане на подкуп от търговски обект. Задържан е за срок до 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари