Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Героизмът на един лекар

  • Автор: Красимир Калчев
  • Коментари: 1
4
Искам да изкажа, моята специална и искрена благодарност на този човек
Искам да изкажа, моята специална и искрена благодарност на този човек

През месец  април съпругата ми получи инсулт закарах я в спешно отделение град Русе.

След дълго чакане я приеха и я настаниха в отделението по обща съдова неврология. След направените и изследвания се установи, че има и диабет доколкото знам тип 2 или поне така пише в епикризата. Всичко мина добре изписаха я после ходи на рехабилитация и т.н.

На 10.08.2018 дъщеря ми ми се обади и ми каза цитирам ''Тате мама е цялата в кръв какво да правя'' аз и отговорих да звънне на 112 тъй като аз работя във селското стопанство, бях на нива и можех да се прибера най-рано след час. Тя се е обадила, дошла е линейка и са я откарали в спешното, настанили я в ОАГ Структура Гинекология. Там лежа три дена, беше и взета проба за изследвания и чакахме резултатите....

Излязоха резултатите и на 23.08.2018 г. трябваше да бъдем в онко отделението в град Русе, но между временно през нощта на 22.08.18 г. тя получи пак кръвоизлив.

Закарах я пак в спешно отделение. Там в гинекологията и сложиха тампон, за да намалят загубата на кръв и ни казаха, че сутринта вече онко отделението ще я поемат. На сутринта я занесохме в онкото, където стояхме около два часа. Върнаха ни в гинекологичното отделение, там след около час още чакане ме извикаха и ми обясниха, че нищо не можело да се направи за нея тъй като е много слаба и нямало да издържи на операция. по-точно нямало да се събуди от упойката. 

Казаха ни да си я приберем и да чакаме най-лошото. Обясниха ми че няма да я убие тумора, а ще умре от загуба на кръв и единственото, което можело да се направи. да я водя през два дена да и сменят тампона.

Звъннах на малкия син в Англия и му съобщих ужасната новина и си я прибрахме в къщи.

На 25.08.18 г. отидохме в гинекологичното отделение за смяна на тампона, там се срещнахме с доцент доктор Хубчев. Той ме попита, защо сме си тръгнали онзи ден, а аз му обясних какво са ни казали. Той каза, цитирам ''И какво тя трябва да умре ли?''. Нищо не му отговорих, а той ми отвърна ''Аз ще я оперирам и няма да я оставя да си отиде така'' и между временно се разпореди да я приемат в отделението и да започнат необходимото за подсилването на организма. Помоли ни да има придружител денонощно с нея, защото нямал свободен персонал.

На 29.08.18г. операцията бе извършена УСПЕШНО от доц. док. Хубчев.

Съпругата ми сега си е в къщи и от понеделник може би ще продължим битката с рака.

Искам да изкажа, моята специална и искрена благодарност на този човек. Той си СВЪРШИ РАБОТАТА КАТО ЛЕКАР, макар че тази операция трябваше да я извърши едно друго отделение....

Автор: Красимир Калчев
(Автор: Красимир Калчев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари