Гърция спира ваксинирането на държавници

0
Медиите обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани
Медиите обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани Снимка: AFP / Getty Images

Гръцкото правителство прекрати програмата за имунизация срещу коронавирус за длъжностни лица поради негативна реакция в медиите, които обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани.

Това съобщи вчера заместник-говорителката на гръцкото правителство Аристотелия Пелони в ефира на радиостанция "Параполитика", предаде ТАСС.

В периода от 27 до 30 декември бяха ваксинирани президентската на Гърция Катерина Сакеларопулу, премиерът Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този начин дадоха пример на обществото. Ваксинацията на първите лица беше показана на живо по телевизията. Някои от министрите изразиха радостта си в социалните мрежи, че са били така бързо ваксинирани, заради което бяха разкритикувани от опозиционни медии.

По думите на Пелони "символичната ваксинация на правителството и държавните служители е завършила с ваксинациите, направени на 66 от списък със 128 длъжностни лица и засега списъкът се закрива".

Пелони добави, че останалите "държавни служители, както всички гърци, ще бъдат ваксинирани, когато дойде редът им в графика на националната комисия по ваксинацията", отбеляза БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари