Ferrari вече работи усилено над първи си всъдеход

0
Премиерата на Purosangue, както ще се казва SUV-моделът, е планирана за 2020 г.
Премиерата на Purosangue, както ще се казва SUV-моделът, е планирана за 2020 г.

Компанията Ferrari вече работи усилено над първи си всъдеход, заради който ще поеме напълно нов път на развитие, което ще доведе до големи промени в предлаганата гама модели, съобщава Carsweek, цитиран от аutomedia.bg.

Премиерата на Purosangue, както ще се казва SUV-моделът, е планирана за 2020 г. Името на всъдехода се превежда като "чистокръвен", като от компанията твърдят, че той няма да прилича на нито един от съвременните луксозни всъдеходи, като едновременно с това ще може да се похвали със забележителни динамични характеристики.

Като главни съперници на Ferrari Purosangue се посочват Aston Martin DBX, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и Rolls-Royce Cullinan. Италианският всъдеход е един от общо 15-те модела, които марката ще пусне до 2023 г. Всички те ще бъдат изградени на две нови платформи, които ще разделят гамата на Ferrari.

Едната архитектура ще бъде за суперколи със средно разположение на двигателя - като представеното само преди няколко дни F8 Tributo, например. А върху втората ще се изграждат автомобили от семейството GT с предно или средно разположение на мотора, като в тази група влиза и новият SUV.

Двете платформи ще използват двигатели V6, V8 и V12, в това число и хибридни агрегати. Трансмисията е автоматична, а задвижването - задно или към четирите колела.

Предвидени са различни варианти на пътния просвет и на салона. А името Purosangue ще се използва не само за SUV, но и за останалите SUV-модели, които Ferrari ще покаже през следващите 4 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари