ЕП предлага най-бедните да получават ваучери за храна

0
Кризата с коронавируса прави най-уязвимите хора още по-зависими от получаваната помощ
Кризата с коронавируса прави най-уязвимите хора още по-зависими от получаваната помощ

Кризата с коронавируса прави най-уязвимите хора още по-зависими от получаваната помощ

Кризата с коронавируса повишава риска от бедност за много хора. Парламентът одобри на 21 януари правила, които позволяват на държавите членки да продължат да използват финансовите средства по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите, предоставени във връзка с пандемията, и през 2021 и 2022 г. Това ще даде възможност за подпомагане на хората в най-голяма нужда и в периода на възстановяване, пише Банкеръ.

Епидемията прави по-трудно осигуряването на храна и материална помощ за най-уязвимите хора в обществото. В същото време те продължават да разчитат на подкрепа. За да гарантира, че помощта ще продължи да достига до тези хора дори в условия на социално дистанциране, Парламентът одобри промени на 17 април 2020 г. в правилата на Фонда за европейско подпомагане за най-нуждаещите се лица.

Националните власти могат да изменят схемите за оказване на помощ с цел намаляване на риска от заразяване. Хранителните и материалните помощи например ще могат да бъдат предоставяни чрез ваучери. Където е необходимо, на хората, които доставят помощи, ще трябва да бъде осигурено предпазно облекло.

Съгласно промените, одобрени от Парламента, държавите членки ще могат да поискат 100% финансиране на проектите от бюджета на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари