Урсула фон дер Лайен: Хората са готови за промяна

0
Във връзка със заетостта в Съюза Урсула фон дер Лайен заяви, че ако досега сме избегнали масовата безработица, то се дължи на това, че около 42 млн. души са се включили в програми за временна заетост
Във връзка със заетостта в Съюза Урсула фон дер Лайен заяви, че ако досега сме избегнали масовата безработица, то се дължи на това, че около 42 млн. души са се включили в програми за временна заетост Видео: Канал 3

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен произнесе своята първа реч "За състоянието на Съюза" пред Европейския парламент

Освен отчет за постигнатото от началото на мандата фон дер Лайен посочи как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз, предава Канал 3.

Урсула фон дер Лайен представя визията си за по-амбициозно споразумение в областта на климата и ще предложи ЕС да ускори намаляването на емисиите си на парникови газове.

Първата ѝ реч "За състоянието на съюза" цели да даде насоки за бъдещето, посочва ЕК.

"В последните няколко месеца духът на съюза беше поставен пред тежко изпитание. Изразявам почит към онези, които спасяваха човешки животи през последните месеци". С това започна речта си председателката на ЕК.

Тя допълни, че сме станали свидетели на крехкостта на нашата цивилизация. "Един вирус провокира нашите ценности върху нашия модел, който поставя акцент на богатството, вместо на благосъстоянието. Видяхме колко е уязвима нашата система и нашите ценности". "Хората са готови за промяна и да тръгнат напред. Сега е време Европа да тръгне напред".

Днес ни се отдава възможност да осъществим промяната в своя воля, да подготвим общността си за утрешния свят, а не за за последствията от вчерашния".

есигурността, която породи пандемията, е все още тук. Трябва да се озовем на помощ на тези, които имат нужда от нас. Нашата пазарна икономика е хуманна и ни защитава от рисковете за здравето и от нещастията, които сполетяват хората. Създадохме специални коридори за обмен на стоки", каза още тя. По думите ѝ всяка страна работи, без да щади усилия да защити гражданите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари