Емилия Занкина: ГЕРБ няма да успее да направи кабинет

1
Занкина: България отново е в задънена улица
Занкина: България отново е в задънена улица Снимка: БГНЕС

България отново е в задънена улица

ГЕРБ няма да успее да сформира правителство въпреки опитите си да набеди ”Продължаваме Промяната” и ”Демократична България” в анти-европейско поведение поради отказа им от коалиране с ГЕРБ. С изключение на ГЕРБ и ДПС, всички останали партии се надяват на повече гласове при едни евентуални следващи избори, което прави такъв сценарии почти категоричен. Това каза проф. Емилия Занкина, декан на филиала на Университета ”Темпъл” в Рим и преподавател по политически науки.

Предвид големите апетити за поредни избори, малко значение има при кого би отишъл третия мандат. Въпреки впечатляващите изборни резултати "Възраждане" и "Български възход" имат таван на потенциални избиратели. Българското общество показа, че макар и разделено в избора си на политически лидери, е категорично проевропейско, посочи преподавателят по политически науки пред TV+ и TV1.

Широка платформа с апел про-Европа и антикорупция има шанс да събере подкрепа за управление, но вече 18 месеца и четири избора по-късно това не се случва. Изглежда България отново е в задънена улица, смята Занкина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Браво!
    Много точен и изчерпателен анализ! НИКОГА ПОВЕЧЕ ОПГ ГРОБ=ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари