Едва половината европейци са реимунизирани против COVID-19

1
Хората са уморени, икономиката е изтощена
Хората са уморени, икономиката е изтощена

Досега 72 на сто от гражданите на ЕС са ваксинирани против ковид, а 52 на сто са получили първа подсилваща доза

Това съобщи еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис след заседание на европейските здравни министри в Брюксел.

Хората са уморени, икономиката е изтощена. Ваксинирането трябва да продължи. Пристигането на близо четири милиона бежанци от Украйна трябва да ускори този процес, добави тя.

По нейните думи ваксини има достатъчно и се обсъжда нуждата от продължаване на имунизацията с нови дози за хора в напреднала възраст или със слаб имунитет.

Френското председателство на Съвета на ЕС отбеляза, че нови данни показват намаляване на ваксинационната защита след четири месеца и би било добре да се въведат общи изисквания за подсилващите дози. Предстои Европейската агенция по лекарствата да даде препоръка за кого е подходяща повторна реимунизация, посочи френският здравен министър Оливие Веран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Нели КОЛЕВА
    Г-жа Стела намери нова причина за ваксинация-оправданието са украинците.Фон дер ... купи милиарди дози,без да се замисли.Там стана ясно,че съпругът е в играта.Това е пример за корупция по високите етажи на ЕС.Германците искат втора задължителна бустерна доза.Това бързане е подозрително-може би изтича срока на закупените ваксини?Хората не са игленици неуважаеми !Подкрепям маските да се носят по желание!Който има притеснение-да носи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари