Доктор или просто някаква си професия?

3
Русенка твърди, че спрямо баща й е проявена лекарска небрежност
Русенка твърди, че спрямо баща й е проявена лекарска небрежност

Русенка сподели за неприятен инцидент в УМБАЛ "Медика".

В редакционната поща на Dunavmost.com получихме писмо от гражданка, която твърди, че във въпросното лечебно заведение спрямо баща й е проявена лекарска небрежност.

Ето какво разказа Моника Христова:

"Доктор, хуманност, Хипократова клетва или просто някаква си професия....

Поредният случай на лекарска небрежност и безхаберие от страна на „човек“ с призванието „лекар“! Да, „човек“ с огромна ирония!

Доктор К. Г. /публикуваме само инициалите на лекаря/– лекар в УМБАЛ МЕДИКАРусе от екип Спешна помощ. Изказвам възмущението си от този образован, интелигентен и заучил определени „правила“ господин, отказал съдействие на лице по спешност.

Та, уважаеми „докторе“ - аз дъщеря на пациента ( ( с немедицинско образование), но достатъчно грамотна да се запознавам с правата си в различни ситуации) ), се интересувах от Вашата компетенция за „медицинския триаж“? ( наредба номер 12 от 20.12.2015г. на Министерство на здравеопазването – разпределяне три категории спешни пациенти).

Именно лично Ви потърсих за коментар и адекватен аргумент, достатъчно спокойна и търпелива за обяснение каква беше причината да откажете помощ на баща ми. Причината било липса на документ за самоличност – глупавото, измислено правило на болницата Ви!

Публично споделям хуманността и принципите Ви на хората, които биха потърсили помощ от Вас и Вашите „ спешни услуги“ . Не се знае с какъв довод ще прецените и отпратите следващия си пациент, който САМО според Вас е в не графата спешен и не спазва измисления Ви правилник. Дори не получих смислен отговор, а напразно загубих времето и нервите си!

Никои не нуждаещ се не би симулирал и молил за помощ! Говоря за човещина, хуманност, съпричастност, помощ!

Явно и спешната помощ в здравното заведение МЕДИКА РУСЕ е ИЗВЪН спазването на определени правила касаещи значението на думата „лекар“ и положената Хипократова клетва!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари