Добра слука за ловните дружини в Русенско

3
С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен, Ценово, Караманово, Кацелово и Широково
С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен, Ценово, Караманово, Кацелово и Широково

С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен, Ценово, Караманово, Кацелово и Широково

С общо 10 точни попадения се отчетоха ловците от ЛРС-БялаРусенско в първите три излета. Не е нищо особено, но на фона на голямото нямане от последните две години това все пак е добро начало на сезона за групов лов на дива свиня, съобщават от Съюз на ловците и риболовците в България.

Най-интересни и зрелищни излети са провели ловците от дружината в с. Могилино, където в два поредни уикенда се радват на по две отстреляни животни. Един от най-активните и опитни ловци в дружината Васил Василев разказва някои епизоди от тези дни:

Ловувахме в м. „Делмето“ и по време на гонката вдигнахме сюрия от десетина животни. Майка и много приплоди около нея. Пропуснахме майката, както изискват етиката и актуалните разпоредби, и насочихме вниманието си към приплодите.

Те се пръснаха панически още при първия изстрел. Наложи се в хода на лова да правим дислокация, за да ги завардим отново.

Навлязоха в гъсто акациево сечище и там ни се отвори възможност за стрелба. Първо Шукри Алиев стреля точно и откри сметката. Имаше и други изстрели, но не улучиха.

Едва по-късно, в съвсем друг район, Петко Атанасов отстреля и второ животно от същата сюрия. Получи се много интересен и динамичен лов, с продължила 3-4 часа гонка, спазихме изискванията да стреляме само по приплоди и всички сме доволни.

Предната седмица пак имахме слука. Тогава ловувахме в м. „Боаза“. Кучетата вдигаха единични животни и на два пъти стреляхме точно. Първо Шукри Алиев, а след това и аз успях да се разпиша.

Има движение на дивеч в нашето землище, виждаме следи от животни по хранилките и калищата и това ни дава увереност, че ще имаме добър ловен сезон. Всички се надяваме на благодатни дни, след като африканската чума съсипа популацията и през миналите зими почти нямахме слука…“

Освен в Могилино, с първи точни попадения са се записали и дружините в селата Помен, Ценово, Караманово, Кацелово, Широково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ЗАКРИВАЙ
    "на фона на голямото нямане от последните две години"? Ми позапрете го тоя лов и дайте шанс на тая популация да нарастне! Щом 2 години няма дивеч не се ли усещате, че има проблем? Ама не, то убийците им дай да стрелят по диви животни. Ако забранят лова по какво ще стреляте? По хора? По домашни любимци? По какво? Всички знаем отговора де...
  • 2
    1
    Добра слука ли?!!
    Ха дано се изпозастреляте един-другиго, мръсни убийци! А ако не успеете да се улучите ('щото знаем к'ви сте некадърници!), да се тръшнете осрани до ушите от трихинелоза – вие и семействата ви! Да ви е сладко месото от невинните убити животинки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари