До дни приключва модернизацията на булевард „Липник“

0
Официалното приключване на проекта е с краен срок 7.12.2022 година
Официалното приключване на проекта е с краен срок 7.12.2022 година Снимка: Община Русе

Официалното приключване на проекта е с краен срок 7.12.2022 година

В Община Русе се проведе местна заключителна пресконференция по проект: „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-Т мрежата“. Дейностите стартираха на 7.09.2018 година с планирана продължителност първоначално от 30 месеца и 1 ден, като водещ партньор е Община Гюргево.

На пресконференция стана ясно, че поради стартирането на дейностите по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – гр. Русе, се наложи спиране на строителството при завършени над 85% от обекта, поради пресичане на трасетата на двата проекта. Това наложи и удължаването на срока на дейностите до 51 месеца и 1 ден. Активната комуникация и съгласуване с екипите по проекта на ВиК даде възможност през юли 2022 година успешно да се завърши и приеме обекта. Процедурата приключи с издаването на разрешение за ползване на булевард „Липник“.

В рамките на проекта Община Гюргево извърши рехабилитация и модернизация на: бул. „Букурещ “, ул. „Приетенеи“, ул. „Глориеи“, ул. „1-ви декември 1918“, бул. „Михаил Витязу“ и 6 кръстовища, общо около 6,6 км. Създаде обща система за събиране и обработка на данни за трафика.

В Община Русе бяха изготвени технически инвестиционен проект и упражнен авторски надзор при рехабилитацията на булевард "Липник" – около 4,6 км. Беше изготвена Съвместна стратегия за оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион на български, английски и румънски език. В рамките на дейностите по създаване на обща система за събиране и обработване на данни за трафика беше доставено оборудване от Водещия партньор с монтиране на 2 високотехнологични камери на булевард „Липник“. Информацията от тях постъпва в центъра на видеонаблюдение на Община Русе.

Официалното приключване на проекта е с краен срок 7.12.2022 година, като с неговата реализация Община Русе продължава своята политика за подобряване достъпността и рехабилитацията на пътната мрежа в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Иво Иванов
    Срам за Община Русе за кмета не искам да говоря няма го, как са приели този "БУЛЕВАРД" не е ясно,защото не отговаря на нито един закон и нито една нормативна уредба. По този "БУЛЕВАРД" няма разлика от тези които не са ремонтирани. Кмета и боко герб пак ни ограбиха и сега са горди от замогването си. Да герб нищо че уж е от БСП.
  • 7
    5
    Sasho
    Настилката вече е компрометирана. Разделителната ограда недовършена. Шахтите не подменени. Локалното платно не е бутнато! Румънците оправили няколко улици, ние едно булевардче.
  • 12
    4
    7777
    А някой следи ли за качеството на положения асвалт или само се "усвоява" , например на спирка "Трета поликлиника" са се образували дълбоки коловози до светофара , рапортуват от общината за завършен проект а вече се налага ремонт , защо ли ми напомня за едни други управляващи ???
  • 9
    3
    Aнтон Антонов
    Всичко в Русе е трагедия.Разкопан е целият град.Най красиво е кръстовището бул.Христо Ботев с бул.Цар Освободител.Там май ще пускат метро.
  • 10
    2
    Русенец
    Ми то докато приключи модернизацията и пътното платно е пак за цялостно преасфалтиране…. Ха честит ни догодина нов заем за цялостен ремонт та да има де да копат на воля ВИК-тата, ЕРП-тата и кабеларките….
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари