До 21 октомври граждани могат да внасят предложения за учредяване на фонд „Граждански инициативи“

0
Основната цел на фонд „Граждански инициативи“ и на предлагания нормативен акт е повишаване обществената ангажираност на гражданите на Русе към заобикалящата ги среда
Основната цел на фонд „Граждански инициативи“ и на предлагания нормативен акт е повишаване обществената ангажираност на гражданите на Русе към заобикалящата ги среда Снимка: Dunavmost, архив

Община Русе внесе предложение към Общинския съвет за учредяване на целеви фонд „Граждански инициативи“

То ще бъде гласувано от съветниците на официалната сесия на 22 октомври, като гражданите ще могат да внасят своите становища и допълнения по него в сектор „Деловодство“ на Община Русе с адрес пл. „Свобода“ №6 до края на предишния ден (21 октомври), съобщиха от пресцентъра. 

Основната цел на фонд „Граждански инициативи“ и на предлагания нормативен акт е повишаване обществената ангажираност на гражданите на Русе към заобикалящата ги среда, като ги стимулира с личен труд данор извършват дейности по облагородяване на междублоковите пространства.

Правилникът предвижда отпускането на безвъзмездна финансова помощ за една инициатива до 300 лв., като е предвидено и предоставянето само на инвентар и/или инструменти, в случай, че не са необходими средства за извършване на дейността.

Пълният текст на предложението може да бъде открит на официалния сайт на Общински съвет Русе.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари