Днес ни очакват интензивни валежи с гръмотевици

0
Сутринта ще има повече слънце, но след обяд облаци ще покрият небето
Сутринта ще има повече слънце, но след обяд облаци ще покрият небето

Днес ще се захлади. Очакват се значителни валежи в централните и източните райони на страната.

Сутринта ще има повече слънце, но след обяд облаци ще покрият небето и на много места - главно в Централна и Източна България ще завали. В някои райони явленията ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

В планините ще е облачно, главно в масивите от Централна и Източна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

По морето също ще има облаци и в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 25° - 27°.

През нощта, утре през целия ден и в нощта срещу четвъртък преваляванията ще се усилят. Страната ни попада под влиянието на средиземноморски циклон. Очакваме локални интензивни валежи, гръмотевични бури, силни пориви на вятъра и градушки. Валежните количества в някои райони ще достигнат над 40 литра на квадратен метър за денонощието.

За сряда е в сила предупреждение за опасно време, което обхваща почти цялата страна, без Северозападна България.

Заради предстоящия цикъл валежи под наблюдение са много реки в цялата страна. Ниво „Тревога” е в сила за водоемите в района на Източна Стара планина и централната част на крайбрежието. Предупреждения има и за реките в Североизточна България.

Времето ще се стабилизира в четвъртък през деня. Преваляванията ще намалеят , но ще остане хладно за сезона – около 25 градуса в следобедните часове. С приближаването на почивните дни температурите леко ще се повишат до към 27-28 градуса.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари