Днес мъничкото му сърце все още плаче

4

Това малко симпатично кученце на име Цезар наскоро загубило любимия си стопанин, който бил всичко за него на този свят.

Но дори след смъртта на най-добрия му приятел, любовта и лоялността на Цезар са неизчерпаеми.

Миналата седмица след години на тежко боледуване и парализа, 79-годишният Мехмет Илхан починал в болницата, близо до дома си в Бурса, Турция. През последните две години от живота му, Цезар бил верен другар на Мехмет и смъртта на възрастния човек наистина разбила мъничкото му вярно сърчице, пише thedodo.com, цитиран от framar.bg.

"Заради парализата на баща ми те имаха специална връзка помежду си," казва сина на Мехмет, Али. "Когато баща ми беше в болницата през последните си дни, Цезар спря да яде."

Но никой все още не подозирал какво ще се случи малко по-късно.

След като тялото на Мехмет пристигнало вкъщи, Цезар останал близо до него и отказвал да се отдели от ковчега. Когато процесията тръгнала към местната джамия за погребението, кучето настояло да я предвожда.

По време на церемонията Цезар стоял до ковчега с тъжно наведена глава. По този начин кученцето демонстрирало почитта си, неприсъща за много човешки същества.

"Никой не можеше да го докосне преди баща ми да бъде отнесен до гроба и заровен," казва Али.

Цезар наблюдавал как Мехмет бил полаган в отреденото му за вечен покой място. Днес малкото симпатично кученце живее в дома на Али, но сърцето му все още плаче за Мехмет.

През следващите 5 дни след погребението Цезар всеки ден прекосявал града, за да отиде и поседне на гроба на най-обичното му същество на този свят.

Али забелязал, че след като той тръгне за работа, Цезар се измъквал през вратата. Един ден го проследил и разбрал каква е историята.

"Хората, които работят в гробището твърдят, че първото нещо, което прави сутрин, е да посети гроба на баща ми."

Не е ясно дали ежедневното поклонничество на Цезар ще продължи, нито дали някога ще се възстанови след тази тежка и непрежалима загуба. Важното е, че Али обещава, че никога няма да изостави Цезар.

"Цезар винаги е бил благородно животно. От сега нататък той ще живее с мен."

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари