Димитър Маргаритов: ГДБОП ще следи за продажбата на райски газ в интернет

0
Над 120 проверки са извършени за последните 2-3 дни
Над 120 проверки са извършени за последните 2-3 дни Снимка: bTV

В около 10% от проверките на Комисията за защита на потребителите са установени продажби на място

Проблемът с райския газ беше идентифициран и се взеха незабавни мерки за неговото решаване. От три дни има масирани проверки в страната. На много места се установява, че по негласна заповед продажбата е спряна, но на други места все още се. В около 10% от проверките са установени продажби“.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по bTV  Димитър Маргаритов, зам.-министър на икономиката и индустрията.

„Интернет стана основен източник на продажби. Там този контрол може да се установява при наличие на законова забрана. Контролът ще се осъществява от КЗП и ГДБОП. Не е лесно, има нужда от уплътняване“, категоричен е Маргаритов.

Според нас това е опасно вещество. Важното е, че има административна рамка, която временно да спре продажбите. Над 120 проверки са извършени за последните 2-3 дни. Според мен доста е ограничена употребата“, добави той.

Очаква се да има и законодателни промени. На този етап се обмисля забраната за употреба на райски газ за лица под 18-годишна възраст и ограничаването на използването му на обществени места.

Ако бъде установена продажбата на райски газ, ще бъде наложена глоба до 20 хил. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Не мога да разбера?...
    Щом райският газ е вреден, защо не се забрани производството му? Щом има производство ще има и продажби, съответно нарушения. Има ли производство отнемаш лиценза , затваряш го и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари