Дете пострада на пързалка в Русе

0
7-годишно момченце с с прорезна рана на ръката, има 13 шева
7-годишно момченце с с прорезна рана на ръката, има 13 шева Видео: БНТ

Детето пристига от Германия на гости при баба си. Тя го води на площадката в парка, без да подозира, че играта ще завърши с 13 шева на ръката на внучето ѝ.

Здравка Керчева - баба на детето:

Не вижда, че дъските липсват, опитва се да ги прескочи, но така става, че детето пада и на тази видия ръката е срязана. Раната е 8 см.”

Според наредба Номер 1 на Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, стопанинът на местата за игра е длъжен веднъж годишно да проверява състоянието на уредите. От Общината само проверяват дали си е свършил работата или реагират при подаден от граждани сигнал.

Георги Игнатов - директор на дирекция „Екология и транспорт” в Община Русе

От нашата проверка установихме, че предходния наемател е издградил тази площадка и би следвало те да установят и отстранят възникналия проблем, както е станало в момента. За съжаление, след инцидента с детенцето. Изготвен е констативен протокол за установеното и се работи по случая.”

От началото на годината в Русе са ремонтирани 20 детски площадки. До края на 2016-а година Общината предвижда да обнови още 20 места за игра във всички квартали на града. Проблемът обаче е, че почти веднага след изграждането им, вандали започват да трошат съоръженията.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари