Дете е причинило пожара край Девин

0
Детска игра с огън е причина за възникналия горски пожар в местността „Забърди“
Детска игра с огън е причина за възникналия горски пожар в местността „Забърди“

Детска игра с огън е причина за възникналия на 08.09.2020г. в местността „Забърди“, землище на гр. Девин горски пожар, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

Сигналът за произшествието е получен на в 11:38 часа на 08.09.2020 г. На място са пристигнали екипи на РСПБЗН-Девин, служители на горското и доброволци. Пламъците са потушени вчера, 10.09.2020г. около 17:00 часа. Унищожени са около 500 дка иглолистна гора, 800 дка лесонепригодни площи, фургон и четири паянтови постройки. Спасени са 240 000 дка иглолистна гора, 300 000 дка широколистна гора – защитена територия, база за стопанисване на дивеч, местообитание на дива коза и три сгради.

В гасенето на пожара са участвали целия личен състав на РСПБЗН Девин с два противопожарни автомобила, три лекотоварни автомобила, доброволци от Община Девин, граждани от гр. Девин и служители на ДГС – Извора, Михалково, Триград, Борино и Доспат. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пожарът е причинен от 11-годишно момче от гр. Девин при детска игра с огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари