Ден на кариерата за учениците в Русе

0
Основната цел на събитието е русенски бизнес консултанти и работодатели да се срещнат със своите потенциални стажанти
Основната цел на събитието е русенски бизнес консултанти и работодатели да се срещнат със своите потенциални стажанти

Ден на кариерата за ученици организира учебна компания “Smart City” към МГ „Баба Тонка“– Русе.

Инициативата ще се проведе днес, 22 април, от 14 до 18 часа в зала „Сименс”, Корпус 2 на РУ „Ангел Кънчев”, съобщава ТОП НОВИНИ.

Събитието се организира с подкрепата на Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”, ВН социален проект на Еконт, Startup factory, JUMP Project и др.

Община Русе е единствената, в която ще се проведе подобно събитие, като част от серия инициативи на учебната компания в рамките на  „Национални дни на кариерата“ - http://national.careerdays.bg/

Ден на кариерата за ученици се провежда за втори път в Русе и все още няма аналог на територията на страната, съобщават още организаторите на инициативата.

Основната цел на събитието е русенски бизнес консултанти и работодатели да се срещнат със своите потенциални стажанти и бъдещи служители, а учениците да имат възможност да се запознаят с истинската страна на бизнеса,  което ще им помогне да направят правилен избор за своето кариерно развитие.

Инициативата ще се проведе в две части. В първата акцентът ще падне върху теорията – присъстващите младежи ще се включат в дискусионни панели и тренинги, където всеки ученик ще получи кариерни съвети, консултации как да подготвите CV-то си, как да се представи най- добре по време на интервю и др.

Втората част ще бъде изложение с щандове на водещи русенски фирми, разположени в зала 2.203 на РУ „Ангел Кънчев”. На щандове, представителите на различни компании ще обсъдят заедно с участниците актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.   

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари