Ден 18: Протестиращи затвориха Борисов и Гешев в клетка

3
Десетина души с бели маски на лицата и обозначени като представители на различни професии - медицинска сестра, музикант, строителен работник, спортист символично "затвориха" в клетка други хора с маски на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев
Десетина души с бели маски на лицата и обозначени като представители на различни професии - медицинска сестра, музикант, строителен работник, спортист символично "затвориха" в клетка други хора с маски на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев Снимка: Дневник

18-ти пореден ден протестиращи от страната и чужбина искат оставките на правителството и главния прокурор

Десетки автомобили с клаксони и развети знамена се включиха в организираното в Дупница днес от 18,30 часа протестно автошествие, съобщи Сега. "Това автошествие го правят млади хора - дупничани, които са незивисими и будни. Проблемът с нас е тази лична свобода и автоцензура, да кажеш: "Абе я по-добре да не ме виждат там", а пък това са хора, които сега ги снимат телевизии, медии, пишат за тях, има и негативни коментари. Тези хора всичкото това ще го преодолеят и застават с лицето си, с достойнството си зад каузата - оставка на това правителство", коментира художникът и активист Николай Табаков.

Исканията на протестиращите днес подкрепиха с акция и българи от Чикаго, които се събраха в центъра на града въпреки ситуацията с коронавируса в САЩ. Да се изкорени корупцията, да има нормално здравеопазване, социално осигуряване и образование, както и нови лидери, поискаха протестиращите в Чикаго. Протест организираха и българи в Стокхолм.

В центъра на София между 1 000 и 2 000 протестиращи скандират "Мутри, вън" до фонтана пред президентството. Те са в готовност да блокират за пореден ден кръстовището между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом.

Десетина души играят волейбол. Други десетина души с бели маски на лицата и обозначени като представители на различни професии - медицинска сестра, музикант, строителен работник, спортист символично "затвориха" в клетка други хора с маски на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари