Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен от пороя

1
От Дряновската света обител категорично отказват да помогнат за възстановяването на съоръжението
От Дряновската света обител категорично отказват да помогнат за възстановяването на съоръжението

Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен след последните дъждове, които се изсипаха в района.

Местната община ще търси помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за да възстанови съоръжението една от най-посещаваните туристически атракции в Дряново, предаде БГНЕС.

На ниско е, и като валят дъждове, градушки прииждат дървета и клони“ обяснява Любомир. „Непочистена реката, тези дървета, ако бяха почистени нямаше да се задръсти и мостът щеше да е цял, водата щеше да премине , а сега всичко е съборено. От там са минали четниците, той е връзка и с пещерата, и с манастира.!“ коментират търговците около манастира. От Дряновската света обител категорично отказват да помогнат за възстановяването на съоръжението и общината ще трябва да се справи сама.

Инж. Мирослав Семов – кмет на община Дряново: „Средно по два пъти ние го ремонтираме, основно в горната дървена част. До сега в основите не сме имали проблем. Имота е църковен и реално ние го поддържаме заради туристическия интерес. Ще се опитаме като оценим щетите, да се обърнем пред комисията по бедствия и аварии!“

Днес екипи започнаха да разчистват дънерите и клоните, които водата донесла. По обяд, обаче, над Дряново отново се изля проливен дъжд, придружен с градушка, а само за час нивото на реката се покачи с един метър. Това наложи екипите, които работят по възстановяването на дървения мост, да бъдат евакуирани.

На главния път, който свързва Дряновския манастир с града, падна огромно дърво, което затвори за движение единствения път.

Доброволци и екипи на пожарната работиха по отстраняването на падналите клони.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари