Бяла снежна покривка покри Русе

4
Зимата пристигна в края на януари
Зимата пристигна в края на януари Снимка: Dunavmost / архив

Зимата пристигна в края на януари

Обилен снеговалеж над Русе образува плътна покривка, която се очаква да се задържи. Обявен е жълт код за силен вятър, снегонавявания и виелици за събота, 28 януари. През нощта валежите ще продължат.

Междувременно техниката на три фирми започна с почистването и третирането на пътищата в общината. По информация на Община Русе улиците се опесъчават, почистват се и междуселищните пътища.

Утре сняг ще вали на повече места в Северна България, в Североизточна количествата ще са значителни. Вятърът ще временно силен в Източна България. В Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания

Температурите ще са без съществен дневен ход - преобладаващите минимални ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 0° и 5°.

В неделя ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°. В понеделник вятърът ще е предимно слаб, от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно в планинските райони ще има слаби валежи от сняг. Температурите остават ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари