БСП - Русе гласува против бюджета на общината за 2019 година

1
Противно на обещанието на ГЕРБ, че няма да се увеличават данъците в общината, с около 37% се увеличиха таксите за детските градини преди две години, с 64% се увеличи и данъкът сгради
Противно на обещанието на ГЕРБ, че няма да се увеличават данъците в общината, с около 37% се увеличиха таксите за детските градини преди две години, с 64% се увеличи и данъкът сгради Снимка: Dunavmost

БСП - Русе гласува против бюджета на общината за 2019 година, той не решава наболелите за русенци проблеми.

Това каза за предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“ общинскят съветник от БСП - Русе Александър Неделчев. В него не намират отражение въпросите за достойна работа и доходи, екологичните проблеми и състоянието на инфраструктурата, обясни той като уточни, че друг съществен проблем, който също не намира решение в бюджета за настоящата година, е демографската криза в Русе.

Малко по-голям е тазгодишният размер на средствата за общината спрямо миналогодишния, заяви Александър Неделчев като обърна внимание, че увеличението се дължи на обединените стандарти. По думите му, в собствените си приходи общината има само едно перо, което чувствително се увеличава, заради увеличаването на пътния данък с около 27%. 1,3 млн. лв. повече постъпват в бюджета за тази година, уточни общинският съветник. Проблемът е, че вместо за подобряване на екологията, инфраструктурата и пътищата, те ще бъдат насочени за изплащане на лихви по кредити и съфинансирания, обясни той.

"Противно на обещанието на ГЕРБ, че няма да се увеличават данъците в общината, с около 37% се увеличиха таксите за детските градини преди две години, с 64% се увеличи и данъкът сгради", каза още Неделчев.

„Това води до влошаване на условията за бизнеса и привличането на сериозни инвеститори става химера. Не може да се привличат работодатели, докато се предлагат високи данъци, обясни общинскят съветник от БСП-Русе. БСП проведе обществено допитване за очакванията на русенци от Бюджет 2019, каза още Александър Неделчев.

„Резултатите бяха крайно негативни, спрямо състоянието на пътищата, на градското осветление и детските площадки. Това са неща, които БСП в годините предлага и за пореден път мнозинството на ГЕРБ не прие“, уточни той.

ГЕРБ предложиха шестте предложения на БСП да се гласуват общо, за да не им се наложи да гласуват против нещо, което е включено в програмата на кмета, и което той не изпълнява“, каза още той. Александър Неделчев изрази надежда Бюджет 2019 да бъде последен за настоящия кмет и за екипа му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари