Броят на жертвите след земетресението в Турция наближи 48 000

1
Над 3000 спасители продължават да работят в районите на бедствието
Над 3000 спасители продължават да работят в районите на бедствието Снимка: AP

Над 3000 спасители продължават да работят в районите на бедствието

Близо 48 000 души са загинали в резултат на земетресенията в Турция, съобщи вчера ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) Юнус Сезер, цитиран от Анадолската агенция.

"Общият брой на жертвите на земетресението към момента сред нашите граждани, както и чужденци, предимно сирийци, е 47 975 души. От тях 6278 са чужденци, предимно граждани на Сирия", уточни той.

Над 3000 спасители продължават да работят в районите на бедствието, допълва БТА.

В района все още продължават вторични трусове. Затова поддържаме спасителните екипи в готовност. Още около 300 спасители от други страни също остават там“, каза Сезер.

По думите му общо са регистрирани около 16 000 вторични труса, но през последните 10 дни интензивността им е намаляла.

Той също така посочи, че голяма част от световните запаси от палатки за настаняване на пострадалите са разположени или се доставят в Турция. Всеки ден от чужбина пристигат по шест самолета с палатки.

Двете опустошителни земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 станаха на 6 февруари в провинция Кахраманмараш в Югоизточна Турция. Трусовете, последвани от хиляди вторични трусове, бяха усетени в 11 турски окръга и в съседните страни, от които Сирия пострада най-много.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари