Бразилия отваря острови само за туристи, преболедували COVID-19

0
Желаещите да ги посетят трябва да представят документ, че са били болни
Желаещите да ги посетят трябва да представят документ, че са били болни

Бразилските власти отново отварят за посещения живописни острови, достъпът до които бе забранен заради пандемията от новия коронавирус, но там ще се приемат само туристи, преболедували COVID-19, съобщи ЮПИ.

Властите в бразилския щат Перамбуко обявиха, че 21 острова от архипелага Фернандо ди Нороня се подготвят да посрещат отново туристи, след като бяха забранени за посещения в средата на март, предаде БТА.

Желаещите да почиват на островите трябва да заявят това онлайн и задължително да приложат документ, който удостоверява, че вече са боледували от COVID-19, съобщи ръководителят на администрацията на щата Ильехме Роша. Нужният документ е или положителен тест за болестта поне отпреди двадесет дни, или тест, който доказва наличието на антитела срещу новия коронавирус.

Световната здравна организация предупреждава, че няма доказателства, че хората, прекарали COVID-19, имат задължително имунитет срещу повторно заразяване. През последните дни в различни страни бяха доказани случаи на ново заразяване на вече преболедували COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари