Борислав Сандов: Пристигнах в Русе, за да търся решение на проблема с мръсния въздух

2
Проблемът е видим, мирише лошо и коства човешки жертви
Проблемът е видим, мирише лошо и коства човешки жертви Снимка: БГНЕС / архив

Проблемът е видим, мирише лошо и коства човешки жертви

"Пристигнах в Русе, за да търся решение на проблема с мръсния въздух."

Това сподели късно снощи министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който ще даде брифинг в РИОСВ - Русе днес от 10:30 часа.

"Такова решение за Русе, но и за голяма част България, е изключително необходимо. Проблемът е видим, мирише лошо и коства човешки жертви. Предстои ми утре да се срещна с хора в този град, с които вярвам ще намерим начин до подобрим значително ситуацията, за да се диша свободно и здравословно в близко бъдеще тук", допълни вицепремиерът по климатичните политики.

Той ще се срещне с кмета Пенчо Милков и областния управител Борислав Българинов. Министър Сандов ще има среща с представители на „За чисти въздух и вода“, „Обществен съвет- Русе“ и „Русе диша“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Мишо Мандрата
    Оргахим тровят постоянно мамито им мърши
  • 0
    8
    реалист
    Русенци сме се наслушали на обещанията на всеки екоминистър, който дойде и накрая пак си дишаме мръсния въздух....то комитети, то съвещания, то обсъждания ...дрън, дрън..може би пак трябва да излязат майките с детските колички пред общината за да ни обърне внимание Европа..
  • 1
    7
    Щял
    да се срещне с хора! Останалите русенции да не са животни, извън споменатите!!! Що за изказ и език!!!
  • 2
    6
    до 4
    Стига с тези простотии! Дървата са едно от най-екологичните достъпни горива. Човечеството се е топлило с дърва хилядолетия, а бумът на раковите заболявания е от последните 50 години. И маймуна с една мозъчна клетка, ще схване, че връзката е с индустрията. А за боклуците, които изгаря ТЕЦът, няма какво да говорим. И малките деца знаят, че определени отпадъци при изгарянето си отделят токсини и канцерогени. Ама досега не се е намерил управляващ с топки или ако е имал, явно Ковачки ги е държал. Съдбата на Русе е да мрем от болести, докато някои хора си правят милионите тук.
  • 4
    5
    до 4
    През лятото защо е същото? Не говори глупости! ТЕЦ Русе няма инсталация за изгаряне на боклуци, а само това гори, Монтюпе обгазява всяка нощ, Лубрика също. Не ми обяснявай за печките, не са те!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари