Борислав Българинов ще се срещне с вицепремиера по климатичните политики

0
Двамата ще разговарят по теми, свързани предимно с чистотата на въздуха в региона
Двамата ще разговарят по теми, свързани предимно с чистотата на въздуха в региона Снимка: архив

Областният управител на Русе Борислав Българинов ще се срещне с вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Двамата ще разговарят по теми, свързани предимно с чистотата на въздуха в региона. Според Българинов това е сред най-болезнените въпроси за русенци и би следвало да е водещ приоритет за всеки управник на държавно и местно ниво.

Припомняме, че многократно русенци са се оплаквали от силни и задушливи миризми. Изразявани са били и съмнения за неконтролирано изпускане на емисии от производствени предприятия. Нееднократно са се провеждали и протести за чист въздух.

Здравето на русенци и свободното развитие на бизнеса при спазването на всички нормативни изисквания е ключът към стабилност в региона, категоричен е Българинов. Той счита, че предприятията трябва да бъдат поставени при равни условия за развитие на своята дейност и производства, като контролът да е еднакъв за всяко от тях. „Същевременно за нас като регион е важно да променим имиджа на областта и града като бъдат положени всички необходими усилия това да се случи максимално бързо и ефективно.“, счита Българинов и пояснява, че ролята на екологията в това отношение е съществена.

Подробности и какви точно мерки за подобряване качеството на въздуха са набелязани очаквайте след срещата.

От 10.30 часа в сградата на РИОСВ ще се проведе брифинг за представителите на медиите. На него се очаква да присъства и областният управител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари