Бойко: Мислех, че полицаите правят протест от радост

0
Мисля, че синдикатът на МВР трябваше да протестира за това, как за бит полицай гаранцията е 500 лева, каза още Борисов
Мисля, че синдикатът на МВР трябваше да протестира за това, как за бит полицай гаранцията е 500 лева, каза още Борисов

„Ще използвам медиите, за да изпратя едно съобщение до МВР,  до армията и охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайнo е недопустимо униформени служители, полицейски автомобили – без разрешение да дават пример на обществoто, как се вършат незаконни действия.

Това е директно към главния секретар. Има законни начини и още повече ние бяхме обявили, че водим разговори по темите, които ги интересуват. Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно.

Армията даде пример, как това се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави“. Това каза Бойко Борисов след срещата с вицепремиера Бъчварова и финансовия министър Владислав Горанов.

„Мислех, че правят протест от радост. 180 млн. лева за 2015 даваме за МВР и 57 млн. лева повече на българската армия, 20 милиона за учителите, 20 милиона за спешна помощ, 45 за правосъдната система.

Мисля, че синдикатът на МВР трябваше да протестира за това, как за бит полицай гаранцията е 500 лева. Моля Христо Иванов да прецени за бит полицай, толкова ли е гаранцията. Тук бих застанал зад гърба на униформените“, обясни премиерът.

Най-малко им отива на ДПС, още по-малко и на БСП да говорят за пари в МВР, защото тук има правен абсурд. В нарушение с всички закони те приеха 200 милиона да увеличат заплатите, без никакво обезпечение.

И ние сага напрегнахме всички сили на данъчни митници, МВР, ДАНС да съберем над 2,4 милиарда повече.

Така, че най-малко искам да слушам съвета им, но понеже и пожарникарите и съдебната охрана са ми доста мили хора, но не само на мен и на правителството, но еднакво мили са ни и доктори и инженери и учители и да не пропуснем някой друг.

Само парите за тази година, които даваме на МВР – 180 милиона са два пъти повече от целия бюджет за култура, два пъти повече, отколкото за спорта. И те да спретнат това снощи и да тормозят обществото.

За мен не е никакъв проблем да не съм премиер.

Такъв като Орешарски ще им даде 500 милиона, но след 2 години тази държава няма какво да яде, защото ние оставихме бюджетния дефицит на 0,48% и тези, които взимат дълг трябва да станат и да кажат на хората разликата, която те направиха до 3,8%, че с парите от контрабандата попълваме тази дупка."

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари