Благотворителен базар на БЧК за децата в Русе

1
Събраните средства ще са за деца, пострадали при катастрофи и тежки заболявания
Събраните средства ще са за деца, пострадали при катастрофи и тежки заболявания Видео: Русе Медиа

Събраните средства ще са за деца, пострадали при катастрофи и тежки заболявания

За четвърта година доброволци към БЧК-Русе организираха благотворителен базар за набиране на средства за деца от Русе, пострадали при катастрофи и тежки заболявания. Къщичката се намира в Коледното градче на Ларгото пред Русенска опера, а на щанда се предлагат ръчно изработени предмети от възрастните червенокръстци. Базарът е в памет на една от най-самоотвержените доброволки на БЧК Величка Ганчева, която си отиде преди броени дни, съобщи Русе медиа.

Събираме средства, които се разпределят според информацията, която получаваме от болниците и лекарите кои деца имат най-голяма нужда. Всички предмети са изработени от наши доброволци с подръчни материали, възглавнички са направени, от пенсионерските клубове са ни плели терлички, чорапки, децата от СУ „Йордан Йовков“ всяка година правят сурвакнички“, споделя доброволката от БЧК Ана Острева.

Цените са според желанието на дарителя – кой колкото иска, толкова дава. Има и касичка, в която всеки може да пусне пари, без да е задължително да си купи нещо.

На базара БЧК раздават и брошури със съвети за предпазване от коронавируса и справянето със стреса след прекарано заболяване. „Стараем сме да сме полезни на гражданите и благодарим на всички, които ни подкрепят“, каза още Ана Острева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари