Бизнесът призовава за поетапно поскъпване на тока

0
Бойко Борисов се срещна с работодателските и синдикални организации
Бойко Борисов се срещна с работодателските и синдикални организации Видео: bTV

„За да бъде плавен преходът, това трябва да се направи поетапно – 3-5 години”, коментира председателят на АИКБ Васил Велев.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с работодателските и синдикални организации, за да се изготви своеобразен меморандум, в който да залегнат различните проблеми, с които се сблъскват организациите, а и държавата.

Сред обсъжданите теми е енергетиката и либерализирането на цените на тока за бита. Бизнесът настоява това да стане поетапно, за да не се стигне до шокови поскъпвания. Очакванията са за по-скъп ток за бита с 2-3% от средата на 2020 г. заради освобождаването на цените.

„За да бъде плавен преходът, това трябва да се направи поетапно – за 3-5 години, за да няма сътресение на цените”, коментира Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, предаде bTV.

Друга наболяла тема от последните месеци са болничните. Последното предложение, за да се избегнат злоупотреби, е първият ден от отсъствието поради болест да се заплаща от болния. Идеята обаче срещна силен обществен отпор.

По този въпрос предстои да бъде взето решение през следващите 40 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари