Българо-румънски полицейски екипи правят проверки на пътя

0
Предвидено е утре на ГКПП "Дунав мост" да се осъществи първата размяна на служители
Предвидено е утре на ГКПП "Дунав мост" да се осъществи първата размяна на служители

Смесени екипи от пътни полицаи от България и Румъния ще осъществяват от утре съвместни контролни проверки по безопасността на движението, които ще продължат през летните месеци на тази година, съобщиха от ОДМВР Русе.

По време на работна среща между началниците на двете пътни полицейски служби от Русе и Гюргево - главен инспектор Михаил Манов и комисар Марин Попеску, са били обсъдени и уточнени предстоящите съвместни дейности, организацията за работа на екипите, графици, маршрути. Предвидено е утре на ГКПП "Дунав мост" да се осъществи първата размяна на служители от пътните полиции на двете съседни държави.

От русенската полиция, припомнят, че съвместната дейност вече е традиция за служителите от двата погранични района през последните осем години. Смесените екипи, състоящи се от двама униформени служители с полицейски автомобил, ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в движението в съответната държава. 

Целта е осигуряване на пътната безопасност заради очаквания интензивен трафик през летния туристически сезон - предимно от румънски и български граждани. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари