Автобусът, потеглил с пиян шофьор на борда, се прибра от Лондон

0
Пътниците са категорични, че ако не са били подали сигнал, вероятно пийналият шофьор е щял да седне зад волана в даден момент
Пътниците са категорични, че ако не са били подали сигнал, вероятно пийналият шофьор е щял да седне зад волана в даден момент Видео: bTV

Пътниците от автобуса от Лондон, за шофьора на който имаше съмнения, че е пиян, се прибраха благополучно у нас.

Те подадоха сигнал до полицията в британската столица, притеснени, че зад волана ще седне водач с алкохол в кръвта, информира bTV.

Още преди да тръгнат, на автогара „Виктория” българите подават сигнал в полицията, че единият шофьор е пиян. „Тестваха ги, не видяхме пробата, но полицаят каза, че е пиян и не трябва да шофира”, разказва Благовест Тодоров.

Той поема навигацията в свои ръце. Не се отделя от единственият годен за шофиране водач, прави му кафета, поддържа разговор. И следи да спази часовете зад волана. Докато единият шофьор имал само няколко кратки възможности за дрямка, другият спал отзад в автобуса.

В Германия се качва и новата смяна от други двама шофьори. Там пък предизвикалият скандала в Лондон техен колега слязъл.

Пътниците са категорични, че ако не са били подали сигнал, вероятно пийналият шофьор е щял да седне зад волана в даден момент.

От Министерството на транспорта заявиха, че са направили проверка на документите на двамата шофьори. Всичко било изрядно. Спазени били изискванията за почивка.

Потърсихме фирмата за коментар. Вчера от там заявиха, че пияният техен служител се е прибирал като пътник.„За вашата медия bTV няма да коментираме”, отсече днес мениджърът в „Юнион Ивкони” Кристина Попова.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари