Атанас Пеканов: Планът за възстановяване е много по-амбициозен от предишния

0
Според него е важно да си даваме сметка за общия макроикономически импулс, който ще дойде от този важен механизъм
Според него е важно да си даваме сметка за общия макроикономически импулс, който ще дойде от този важен механизъм Видео: NOVA

Това обяви от парламентарната трибуна служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов

"Миналата седмица публикувахме ревизираната версия на Плана за възстановяване и устойчивост. Той е много по-амбициозен и по-добър от предишния. В него са заложени 57 инвестиционни реформи и 43 проекта, като сме ги надградили с 11 нови инвестиционни проекти и 7 нови проекти", заяви Пеканов.

"Променили сме част от проектите, в които сме намерили проблеми. Това ще отключи през следващите 7 години 12,6 млрд лева. Но освен парите от Европа ще се отключат още 8 млрд. лева частни инвестиции", подчерта той.

Според него е важно да си даваме сметка за общия макроикономически импулс, който ще дойде от този важен механизъм.

"Искам да започна с благодарност към всички министерства, институции, които наистина работиха неуморно в последните 8 седмици, за да стигнем до тази нова версия. Успяхме да внесем много промени и да достигнем до един завършен вид на документа", каза още Пеканов.

Вицепремиерът поясни, че са направени важни промени за увеличаване на парите за образование и наука, на парите за здравеопазване, засилване на частта за иновативните компании, както и търсенето на подобряване и разширяване на съществуващи проекти и намаляване на такива, за които е имало притеснения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари