Асен Балтов: Няма никакъв смисъл от пълен локдаун в момента

0
Проф. Асен Балтов: "Психически сме подготвени, имаме знанията, натрупани през тези 8 месеца. Ще ставаме все по-консолидирани, за да се справим с вируса."
Проф. Асен Балтов: "Психически сме подготвени, имаме знанията, натрупани през тези 8 месеца. Ще ставаме все по-консолидирани, за да се справим с вируса." Видео: БНТ

"Рязкото увеличение на пациентите настъпи по две причини - все по-малко сме на открито, както и неспазването на мерките"

 Това заяви в "Панорама" директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Според него няма нужда от по-строги мерки, в това число и пълна карантина.

Проф. Асен Балтов: "Психически сме подготвени, имаме знанията, натрупани през тези 8 месеца. Ще ставаме все по-консолидирани, за да се справим с вируса."

По думите му болница "Пирогов" е успяла за 2 седмици да направи пълна реорганизация на дейността, за да може да поеме тежките случаи.

Лечебното заведение ще открие още 200 легла, с което ще бъдат общо 270 тези за лечение на коронавирус. Има обаче много хора, които сами отиват до болниците и не ползват Спешна помощ. Затова се получава изчакване от линейки пред болниците.

Проф. Балтов призова за толерантност, а на всички пациенти ще бъде обърнато нужното внимание.

Определи като успешна стъпка наличието на обособени пространства пред големите болници, където се извършва предварителен триаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари