Антъни Блинкен: Войната в Украйна не трябва да се разширява

2
Администрацията на Байдън има план в случай на ескалация
Администрацията на Байдън има план в случай на ескалация Снимка: Getty Images

Администрацията на Байдън има план в случай на ескалация

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон поддържа връзка с Москва относно риска конфликтът в Украйна да прерасне в ядрена война, информира МО.

Той заяви пред CBS News, че САЩ дават ясно да се разбере от Кремъл, че “последствията биха били ужасяващи”. Той допълни, че администрацията на Байдън има “план” в случай на ескалация, но че е “решена тази война да не се разширява, да не става по-широка”.

Блинкен посочи, че руският президент Владимир Путин вече е загубил войната в Украйна “от гледна точка на това, което се е опитвал да постигне”, като се има предвид, че първоначалната му цел е била да “заличи идентичността на Украйна като независима държава”. Въпреки това той отбеляза, че Русия “в този момент не е демонстрирала никакво желание да участва в смислени дискусии” и че в момента не се водят мирни преговори със САЩ.

“Докато правим всичко възможно, за да помогнем на украинците да се защитят, докато правим всичко възможно, за да мобилизираме други страни да окажат натиск върху Русия, ние също така сме решени тази война да не се разраства, да не се разширява”, добави Антъни Блинкен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари