Ансамбъл "Зорница" грабна плакет и грамота от Международния фестивал "Сребърна пафта"

0

Детско-юношески фолклорен ансамбълЗорница” при Общински детски център за култура и изкуство взе участие в Х-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта” в гр. Кюстендил. За представянето си ансамбълът получи специална покана от организаторите на фестивала – Народно читалище „Пауталия” и Община Кюстендил.

В юбилейното издание се включиха 14 държави, между които Турция, Грузия, Азербайджан, Македония, Сърбия и други страни. Едни от най-атрактивните участници бяха и битов хор от САЩ, който зарадва публиката с 15 български народни песни. Всички формации се представиха в атрактивно дефиле и 40-минутни програми в различни населени места. Групите бяха приети от кмета на гр. Кюстендил, който връчи подаръци на ръководителите, а талантливите русенски деца – танцьори и певци от ДЮФА „Зорница”, бяха удостоени с грамота и плакет „Сребърна пафта”.

АнсамбълЗорница” се подготвя да отпътува на 13 август за гр. Галац, Румъния, където ще представи Русе и България отново на Международен фолклорен фестивал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари